Mange danskere slår sig ned i Sydspanien

Lige siden det begyndte at blive populært at rejse til Sydspanien, så har der været nogle danskere, der blev så begejstrede for landet og ikke mindst for klimaet, at de har valgt at slå sig ned i Sydspanien. Det er der stadig mange, der gør, selv om tallet er lidt svingende.

Der kan være lidt forskel på, hvordan tallene er regnet ud, men man regner med, at der for tiden er omkring 4.500 danskere, der har bosat sig i Spanien. Langt de fleste er pensionister, og langt de fleste har valgt at bosætte sig i Malaga. Beregnes antallet på en anden måde, så er antallet af danskere i Malaga hele 30.000, og det er slet ikke pensionister alle sammen.

Hvorfor lige i Malaga?

Malaga og omegn har altid virket nærmest magnetisk på nordboere. Først og fremmest på grund af det milde og behagelige klima, som man godt kan savne i Skandinavien. Desuden kan Costa del Sol byde på en skøn natur med bjerge, strande og vidunderlige friske frugter og grøntsager.

Desuden er der et godt fællesskab i Malaga – både blandt de andre danskere og blandt de lokale spaniere. Der findes forskellige klubber, som mange fastboende har stor glæde af. Du får ligesom en lokal landsbystemning – bare med et mildere klima.

Mange danskere oplever, at deres symptomer i forbindelse med diverse lidelser bliver markant forbedrede af at leve i et roligere tempo og i et mildere klima.

Køb af lejlighed i Malaga

Lyder det som et drømmeliv for dig, så kan det blive en realitet, hvis du køber en lejlighed i Malaga. Så kommer du til at bo i et område, hvor både klimaet og befolkningen er meget venlige.

Mange, der gør alvor ud af den drøm, er pensionister, men også erhvervsaktive personer vælger i stigende grad at slå sig ned på Spaniens solkyst. Der er mange erhverv, som du kan arbejde videre med under Spaniens sol, og der er også mulighed for at sadle om og komme til at skifte erhverv.

Er du ikke helt klar til at tage det store spring, så kan et mindre måske gøre det. Det er jo en mulighed at prøve konceptet af ved at købe en lejlighed, som du selv bruger i ferierne, og som bliver lejet ud i de øvrige uger af året. Det kan nærmest finansiere sig selv, og du er økonomisk bedre sikret.

Så kan du stille og roligt få betalt lejligheden ud, og du kan vurdere, om du skal slå dig ned i Malaga mere permanent.